Site Loader

Argentium Digital Asset Management, een in Londen gevestigd cryptocurrency-hedgefonds, opgericht door ex-JP Morgan en Credit Suisse-manager Paul Frost-Smith, heeft zich gecommitteerd aan een koolstofneutrale beleggingsbenadering.

 

De blockchain-activiteit van het fonds zal jaarlijks onafhankelijk worden beoordeeld op CO2-impact, waarbij Argentium toezegt CO2-credits of -compensaties te kopen om die impact te neutraliseren. Daarnaast zal Argentium kredieten of compensaties aankopen om zijn eigen ecologische voetafdruk te dekken.

 

Crypto en milieu onderhoud

Als onderdeel van dit initiatief werkt Argentium – dat onlangs zijn systematische multi-strategy arbitragefonds Chimera onthulde – samen met het Braziliaanse milieuplatform MOSS, dat CO2-compensatieprogramma’s creëert via zijn MCO2-token, ‘s werelds eerste tokenized carbon credit. Dogecoin koers voorspelling is positief.

 

 

“We zullen het vereiste aantal MCO2-tokens kopen en ‘verbranden’ om ervoor te zorgen dat zowel het fonds als Argentium op een koolstofneutrale basis werken”, zei Argentium-topman Paul Frost-Smith.

 

Nu het energieverbruik van crypto-activa onder de loep is genomen, moeten de milieu-impact en ESG-referenties van digitale valuta nu ook worden aangepakt, merkte hij op.

 

“Hoewel Argentium gelooft dat het aandeel van de marktkapitalisatie vertegenwoordigd door bitcoin en ‘proof of work’ in de loop van de tijd zal afnemen, zoals ze de afgelopen jaren hebben gedaan, zal dit de milieu-impact niet helemaal wegnemen”, zei hij. “We erkennen ook dat onze handelsactiviteit het gebruik van meerdere blockchains vereist en dit heeft een CO2-impact.

 

“Ieder van ons heeft een verantwoordelijkheid voor het milieu. Ik geloof dat we het eerste cryptofonds in Europa zijn dat deze problemen direct aanpakt.”

 

Ondersteuning van de crypto ruimte

Hij voegde eraan toe: “We hopen dat anderen in de digitale en cryptocurrency-ruimte deze stap zullen ondersteunen met de goedkeuring van vergelijkbare strategieën en dat, naarmate de behoeften toenemen, dit ook de investeringsbanken, commerciële en retailbanken zal omvatten die hun intentie en inzet hebben gesignaleerd om de toekomst van deze markten.” Cardano koers voorspelling is positief.

 

De drive komt omdat het bedrijf zijn adviesraad, bedrijfsontwikkeling en investor relations-capaciteiten verder versterkt met een drietal nieuwe medewerkers.

 

Pierre Gourmet is aangesteld als lid van de macrogerichte adviesraad, met de nadruk op hoe macro-economische trends en thema’s de crypto-activa zullen beïnvloeden en vormgeven. Gourmet, een wereldwijde pionier op het gebied van het structureren van derivaten, met meer dan 25 jaar ervaring in investeringsbankieren, heeft een aantal vooraanstaande wereldwijde posities bekleed bij grote Europese investeringsbanken, waaronder Société Générale, RBS en Nomura International.

 

Hoofd bedrijfsontwikkeling benoeming

Paola Mantovani wordt benoemd tot directeur en hoofd van investor relations, en fungeert ook als hoofd bedrijfsontwikkeling voor de MENA-regio. Ze heeft meer dan 12 jaar ervaring in wereldwijde financiële markten en investeringsbankieren, en bracht het grootste deel van haar tijd door bij Citigroup in Londen in derivaten van bedrijfsaandelen, met de nadruk op het bedenken, structureren, afstemmen en uitvoeren van strategische aandelenoplossingen voor ondernemingen, family offices, high net waardevolle individuen en staatsinvesteringsfondsen en SWF’s.

 

Het bedrijf heeft ook Simon Winston Smith aangenomen als directeur en hoofd bedrijfsontwikkeling voor Australië en Nieuw-Zeeland. Hij heeft meer dan twee decennia ervaring in investeringsbankieren, meest recentelijk als partner in een investeringsbank die actief is in Azië-Pacific. Daarvoor was hij Chief Operating Officer en Head of Capital Markets bij Greenway Capital en eerder managing director en co-head of Japanese Equities bij JPMorgan Chase in Tokio, waar hij samen met Frost-Smith had gewerkt. Hij begon zijn carrière bij Goldman Sachs, waar hij de aandelendivisie in Australië lanceerde en leidde.

 

 

 

Shannon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *