Site Loader

Systematische handelaren dobberen in cryptomomentum, prijsarbitrage

Inefficiënties in het volume en de markt bieden kansen en uitdagingen

 

Bitcoin kan $ 1 miljoen bereiken, zegt Coinfund’s Ginns

Drie jaar geleden stopte Doug Greenig met het verhandelen van het momentum van de S&P 500 om te wedden op alles wat exotisch is, van Maleisische palmolie en Chinees plastic tot Colombiaanse rentetarieven.

 

 

Tegenwoordig handelt de oprichter van $ 820 miljoen Florin Court Capital in zo’n 350 alternatieve markten – en geen enkele heeft zich zo wild, lucratief of hypermodern gevoeld als Bitcoin. Omdat het voor het eerst boven de $ 22.000 stijgt, proberen Greenig en een groeiend aantal van zijn collega’s systematische regels zoals trendvolging en prijsarbitrage in de bloeiende wereld van crypto te exploiteren.

 

“Het is de perfecte aanwinst voor trendmodellen”, zei de voormalige chief risk officer bij AHL, nu onderdeel van Man Group Plc. “Een asset waarvan de fundamentele waarde moeilijker vast te stellen is, is wellicht beter in staat om duurzame trends te genereren dan activa waarbij iedereen het snel eens kan worden over wat ze waard zijn.”

 

Florin Court, dat naast Bitcoin een groot aantal activa verhandelt, is dit jaar met 0,9% gestegen, zei Greenig.

 

JPMorgan Chase & Co. en Nomura Holdings Inc. zijn van mening dat robots die momentum achtervolgen een drijvende kracht zijn geweest achter ‘s werelds grootste digitale valuta in dit recordjaar.

 

Gefragmenteerde liquiditeit en een handelsbereik van boven naar beneden van meer dan 500% dit jaar bewijzen zowel een vriend als een vijand van exotische quants die het crypto Wilde Westen proberen te exploiteren – zonder te worden gedood door de beroemde volatiliteit van Bitcoin.

 

Gespecialiseerde fondsen probeerden digitale valuta’s te verhandelen met het soort systematische methoden die werden gebruikt in aandelen en obligaties in de manie van 2017, maar met wisselend succes. Nu worden er meer aangetrokken naarmate de crypto-wereld volwassen begint te worden en investeerders van Stan Druckenmiller tot Paul Tudor Jones het omarmen als een portfoliodiversificatie.

 

Omdat crypto nog steeds een zeldzaamheid is in kwantitatieve portefeuilles, zijn gegevens over de industrie schaars. Volgens een rapport uit mei van PricewaterhouseCoopers LLP en Elwood is de meest voorkomende crypto-hedgefondsstrategie kwantitatief, goed voor ongeveer de helft van de industrie van $ 2 miljard vanaf 2019. crypto trading robot review is positief.

 

Quants zien in theorie een grote kans, aangezien hun handelsregels van toepassing zouden moeten zijn op alle activa, gebaseerd op de overtuiging dat mensen vatbaar zijn voor gedragsmatige eigenaardigheden. Trendvolging is bijvoorbeeld gebaseerd op het idee dat mensen de neiging hebben om de kudde in alles te volgen, van losse aandelen en olie tot Bitcoin-futures.

 

De stijging van Bitcoin dit jaar trekt meer kwantitatieve belangstelling

In de praktijk blijkt het echter niet zo eenvoudig.

 

Vraag het maar aan Peter Kambolin, die al twee decennia zijn eigen kwantitatieve hedgefonds runt. De oprichter van Systematic Alpha Management startte in 2018 een klein cryptofonds dat vorig jaar crashte tijdens de marktopneming. Nu handelt hij slechts een paar miljoen dollar van de activaklasse in beheerde rekeningen. Review Bitcoin billionaire is positief.

 

Toen hij dit jaar all-in ging op Bitcoin, was het gebaseerd op een oordeel en niet op systematische signalen.

 

“We zagen de impact van het massaal afdrukken van contant geld door regeringen over de hele wereld en daarom hebben we de beslissing genomen dat Bitcoin er waarschijnlijk van zal profiteren”, zei hij vanuit Miami.

 

Kambolin heeft nu een mean-reversion-signaal aan zijn momentummodellen toegevoegd, zodat hij niet wordt geslagen door scherpe omkeringen.

 

Sta dit toe

Net als bij hun pitches op het oude Wall Street, experimenteren meer hedgefondsen met strategieën zoals die van Kambolin om klanten te beschermen tegen uitverkoop – zelfs als dit betekent dat ze de blockbuster-opbrengsten van digitale activa niet kunnen evenaren. Bitcoin is dit jaar 215% gestegen, terwijl hedgefondsen voor cryptovaluta tot en met november 136% zijn gestegen, volgens een Eurekahedge-index.

 

Cambrian Asset Management, waarvan de leidinggevenden afkomstig zijn van onder meer Millennium Management en Winton Capital, hoopt ook dat enige neerwaartse bescherming het bedrijf zal helpen om Bitcoin-nieuwsgierige family offices en instellingen te lokken.

 

Om dat te bereiken, legt zijn nieuwe cryptofonds een hoge lat voor het uitbreiden van zijn inzet en een lage voor het verlagen ervan, zegt mede-oprichter Martin Green. Dat betekent bijvoorbeeld dat de 25% -dia van Bitcoin in maart volledig werd afgedekt. Het fonds met $ 35 miljoen is dit jaar ongeveer 120% gestegen, volgens een persoon die bekend is met de zaak en die heeft gevraagd om niet te worden geïdentificeerd omdat de opbrengsten niet openbaar zijn.

 

“We willen de aangewezen drijfveren van de partij zijn”, zei Green, een technisch directeur, uit Mill Valley, Californië.

 

Voor veel quants die hun vaste salaris verlieten voor de crypto-wereld, maken de wilde rit en marktinefficiënties deel uit van de aantrekkingskracht. Dat is het geval voor Sam Trabucco, een voormalig handelaar bij hoogfrequente winkel Susquehanna International Group, nu bij cryptohandelaar Alameda Research.

 

Op de eigen trading startende handel tot $ 2 miljard per dag, geautomatiseerde programma’s profiteren van prijsverschillen tussen beurzen. Wanneer gegevens op een beurs glitchy worden, probeert de startup dat vroeg te detecteren en geld te verdienen aan degenen die voor de gek worden gehouden.

 

“De cryptomarkten zijn volatieler en de platforms zijn op een bepaald niveau minder betrouwbaar”, zei de 28-jarige Trabucco uit Hong Kong. “Er zijn veel meer laaghangende vruchten als je strategisch bent.”

 

Shannon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *