Site Loader

De aandelen van Oracle kregen een sterk neerwaarts momentum en daalden met 8% tijdens de handelssessie van vandaag, nadat het bedrijf zijn kwartaalrapport had verstrekt.

 

Oracle rapporteerde een omzet van $ 10,1 miljard en een GAAP-winst per aandeel van $ 1,68 per aandeel, waarmee analisten de schattingen van zowel inkomsten als inkomsten overtroffen. Het bedrijf kondigde aan dat het zijn driemaandelijkse dividend heeft verhoogd van $ 0,24 per aandeel naar $ 0,32 per aandeel.

 

 

Op het huidige niveau levert het aandeel 2,13% op. Hoewel dit rendement niet voldoende is om rendementjagers aan te trekken, was de stijging van het dividend met 33,3% zeker goed nieuws voor de huidige aandeelhouders. Aandeel AMSL koers is verhoogd.

 

Naast het verhogen van het dividend, verhoogde de Raad van Bestuur van het bedrijf het aandeleninkoopprogramma met $ 20 miljard.

 

Interessant is dat solide resultaten, een hoger dividend en de toename van het aandeleninkoopprogramma geen steun gaven aan het aandeel dat onder grote druk kwam te staan ​​na de publicatie van het kwartaalverslag.

 

Wat is het volgende voor Oracle?

De aandelen van Oracle herstelden zich begin maart op basis van de verwachting van een sterk kwartaalrapport. Het rapport bracht goed nieuws, maar het was niet voldoende voor investeerders die zich bleven concentreren op het vinden van snelgroeiende bedrijven.

 

Het aandeel handelde op een historisch hoog niveau vóór de publicatie van het kwartaalverslag, en het lijkt erop dat de markt meer verwachtte dan een dividendverhoging en een uitbreiding van het aandeleninkoopprogramma. NIO Koers van aandelen is verkocht.

 

Tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat Oracle een stabiele groei en redelijke waardering biedt in vergelijking met veel vergelijkbare bedrijven. Het aandeel wordt verhandeld tegen minder dan 15 forward P / E, wat investeerders kan aantrekken die op zoek zijn naar goedkopere spelen in de technische sector.

 

Hoewel de markt de afgelopen jaren over het algemeen de voorkeur heeft gegeven aan duurdere aandelen met een hogere groei, kan de situatie veranderen als de rente op staatsobligaties blijft stijgen en traders meer aandacht gaan besteden aan waarderingen. In dit scenario zullen aandelen van Oracle waarschijnlijk extra ondersteuning krijgen.

 

 

Shannon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *